info@hakunamatata-sup.fi Ranta 0401407705 & Päivystäjä 0401420530

FAQ – kysymyksiä ja vastauksia

SUPPAUS:

* Mitä on suppaus?

Suppaus (SUP) on helppo ja hauska melontalaji kaikenikäisille, uimataitoisille ja perustasapainon omaaville.

 

* Mitä taitoja suppaaminen edellyttää?

Vähintään välttävä uimataito on ehdoton edellytys. Pienemmät lapset voivat suppailla samalla laudalla ja vanhemman vastuulla. Pienille lapsille tuotava omat, sopivat pelastusliivit. Muita lajia helpottavia taitoja ovat hyvä tasapaino ja oikea asenne.

 

* Kastuuko siinä? Meneekö lauta ympäri?

Sillon tällöin pulahduksia sattuu, mutta melko harva laudalta oikeasti tipahtaa. Ainoa tapa kastua, on horjahtaa ja menettää oma tasapainonsa.

Suosittelemme ottamaan vaihtovaatteet kuitenkin mukaan – ihan vaan varmuuden vuoksi.

 

* Miten pysyn pystyssä?

Suosittelemme ensikertalaisia aloittamaan melomisen polviltaan. Näin saat vähän tukevamman tuntuman lautaan ennen seisomaan nousemista. Älä kuitenkaan pelkää nousta seisomaan, sillä tasapaino löytyy jo muutamien minuuttien jälkeen!

 

* Mitä varusteita tarvitsen?

Paras varustus suppailuun on liikuntavaatteet (ei liian löysät ettei tuuli ota kiinni) ja paljaat jalat. Vähän niin kuin lenkille lähtisit! Housujen ei kannata olla täysin pitkälahkeiset, sillä laudalle saattaa vähän vettä ilmaantua suppailun aikana. Lämpimällä kelillä myös bikinit/uimavaatteet toimivat oikein hyvin!

Hakuna Matata tarjoaa laudan, melan, karkuremmin, pelastusliivit ja vedenpitävän melontapussin.

 

* Entäs ohjeistus?

Suppailu alkaa 15-minuutin kestoisella orientaatiolla rannassa, johon kuuluu ohjeistus sekä välineiden säätäminen koko ryhmälle. Suppailulle jää siis aikaa 60min/120min. Ohjeistuksen turvin on helppo lähteä harjoittelemaan tyynelle ja rauhalliselle Töölönlahdelle. Olethan ajoissa paikalla!

 

* Entäs jos en tarvitse ohjeistusta?

Aiemmin suppailleet päästetään mahdollisuuksien mukaan vesille jo ennen perehdytystä. Tämä ei aina kuitenkaan ole mahdollista, esimerkiksi hyvin kiireisinä päivinä. Toisaalta kertaushan ei koskaan ainakaan haittaa tee. 😉

 

* Minkä pituisen suppauksen ottaisin, 75min, 135min vai enemmän?

75min aika on hyvä aloittelijalle. Siinä pääsee jo jyvälle, mutta ei käy liian rankaksi. (15min perehdytys + 60min sup)

135min on hyvä aika lajia jo kokeilleelle, joka haluaa rauhassa suppailla ja nauttia Töölönlahdesta, Tokoinrannasta ja jopa avomerestä! (15min perehdytys + 120min sup)

3h+ Haluatko tehdä SUP retken? Vuokraa lauta pidemmäksi aikaa ja lähde seikkailulle!

30 min on sopiva pikatestaukseen. 30 minuutin aikoja ei voi varata etukäteen, vaan kannattaa vaan tulla katsomaan josko lautoja olisi sopivasti vapaana!

 

Hinnat: 75min 20€, 135min 30€, (lisätunnit +5€/h), 30 minuutin kokeiluvuokraus 15€.

Opiskelijat ja alle 18-vuotiaat saavat suppauksesta 5€ alen.

 

 

Käytännön kysymykset:

* Onko teillä WC?

Hakuna Matatalla ei ole omaa vessaa, mutta käytössäsi on ilmaiset kaupungin vessat aivan kiven heiton päässä.

* Mihin voin jättää auton?

Lähin parkkipaikka löytyy Kisahallin takaa. Ilmaisia paikkoja löytyy myös Eläintarhan kentän vierestä.

 

* Mihin voin jättää tavarani suppailun ajaksi:

Meillä on koppi, johon voi jättää reppuja ja muita pieniä tavaroita suppailun ajaksi – omalla vastuulla. Arvotavarat voi ottaa myös mukaan melontapussiin, jonka saat pyytämällä henkilökunnalta.

 

* Maksuvälineet?

Cash is king. Käteinen ja tasaraha nopeuttavat toimintaamme kiireisinä kesäpäivinä! Pyydämme siis mitä nöyrimmin tätä vaihtoehtoa. Lisäksi voit maksaa myös kortilla (ei Amex eikä Diners), mutta varaudu siihen, että se voi viedä aikaa. Myös smartumit käy!

 

* Miten löydän perille?

Olemme käytännössä Oopperan takapihalla, Töölönlahden rannassa. Vieressämme on myös Ravintola Töölönranta sekä Kahvila Tyyni. Kaikki Mannerheimintietä sekä Helsinginkatua pitkin kulkevat liikennevälineet pysähtyvät lähellä. Myöskin meidät tavoittaa kävellen Rautatieasemalta n.20 minuutissa.

 

* Haluan varata koko rannan kaveri- tai työporukalleni yksityiskäyttöön. Miten se onnistuu?

Laita meille sähköpostia: info(a)hakunamatata-sup.fi. Vastaamme mahdollisimman pian ja olemme mielellämme järjestämässä mukavaa päivää Sinulle ja porukallesi!

 

* Kannattaako varata etukäteen?

Kannattaa! Kuumana kesäpäivänä rannassa on kuhinaa. Jos varauskalenteri ei toimi, soita: 040 1407705. Vastaamme silloin kun olemme rannassa.

 

* Mistä tiedän onko paikka auki?

Aina kun aurinko paistaa ja on nätti keli, olemme mitä luultavimmin rannassa. Voit varmistaa asian katsomalla varauskalenteria tai soittamalla numeroon 040 1407705. Ilmoitamme myös sulkemisista facebookissa. Jos haluat tulla suppailemaan aikaisin aamulla (ennen klo 09.00), varaathan aikasi viimeistään klo 18 edellisenä päivänä!

 

* Miten voin peruuttaa varaamani ajan?

Voit peruuttaa ajan edellisenä päivänä: info@hakunamatata-sup.fi.

 

 

 

 

 

 

Hakuna Matata